Kedves Kisapostagiak!

Ezúton tájékoztatom Önöket arról, hogy a Kisapostagi Krónika e lapszámának megjelenését megelőző pár hétben, és annak időpontjában is – térdműtétemből lábadozva -, fizetett szabadságom töltöttem, illetve töltöm.

Úgy döntöttem, hogy december közepén benyújtom a nyugdíjfolyósító intézethez a papírjaimat, és ha minden jól megy, az év végével nyugállományba vonulok.

Ez annyiban jelent változást, hogy nyugdíjazásom időpontjától társadalmi megbízatású polgármesterként tevékenykedem tovább, és nem főállásban. Más szavakkal: a falu közösségéért végzett odaadó, lelkiismeretem és legjobb tudásom szerinti munkámra ennek az inkább csak technikai jellegű változásnak semmilyen hatása nincs, így arra, hogy polgármesteri feladataimat a legjobb szándéktól vezérelve látom el a továbbiakban is, számíthat Kisapostag lakossága.

Pozitív változást jelent döntésem a község költségvetésére, mivel a társadalmi megbízatásért járó tiszteletdíj és a főállású munkabér és járulékai közötti különbség – ami közel 17 millió forintot tesz ki a következő három évben – a faluközösség közös pénztárcájában marad.

Nehezedő életkörülményeink közepette is azt kívánom, hozzon az advent, a közeledő karácsony reményteli napokat, családjainknak szeretetet, harmóniát, országunknak békét és nyugalmat.

Schreiner Béla

polgármester

Kapcsolódó posztok